Bescherm je kippen en konijnen tegen parasieten en ziektes

Er zijn heel wat vieze dodelijke ziektes onder konijnen.

Door konijnen 1x per jaar te laten vaccineren bescherm je hen voor heel wat ernstige ziektes. Meer uitleg vind je hier.

Je laat best je konijnen vaccineren in het voorjaar. De eerste maanden werkt het vaccin namelijk het sterkst en de ziektes worden het meest verspreid in de warmere maanden.

Moeten mijn binnenkonijnen ook beschermd worden? Ja zeker! Ook zij lopen het risico om besmet te worden. Wij komen namelijk nog altijd in contact met de buitenwereld en vervolgens met hen. Ook geven we onze konijnen misschien besmet voedsel van in de tuin of het veld en worden sommige ziektes overgedragen door vliegen en muggen.

Wil jij je konijnen laten vaccineren? Een afspraak inplannen kan telefonisch maar ook makkelijk en snel online via mijndieren.eu/HetNeerhof.

Ook kippen kunnen last hebben van parasieten. Wanneer deze onbehandeld blijven kunnen je kippen hier heel ziek van worden. Beter voorkomen en tijdig behandelen dus!

Wanneer een kip last heeft van wormen kan ze volgende symtomen tonen:

  • zich algemeen minder goed voelen (lusteloos, moe,...)
  • minder of geen eieren meer leggen
  • de kam en lellen kunnen verbleken, slapper en kleiner worden
  • diarree
  • ...

Door goede hygiƫne en 2x per jaar te ontwormen (wat makkelijk kan via het drinkwater) kan je je kip beschermen van een ernstige wormenbesmetting.

De vogelmijt, een vies beestje wat heel veel kippen lastig valt! Ook wel bekend als bloedluis.

Ze leven in de kieren van het hok en voeden zich aan de kip door 's nachts langs hun poten omhoog te kruipen. Ze planten zich super snel voort wat het lastig maakt ze te bestrijden.

De gevolgen voor je kip kunnen zijn:

  • jeuk en irritatie
  • bloedverlies en bloedarmoede
  • verminderde weerstand
  • verstoorde nachtrust

Dit alles kan heel wat stress en onrust veroorzaken bij je kippen waardoorhun algemeen welzijn verstoord is en ze onderling zouden kunnen vechten.

Het hok van je kippen goed kuisen is vaak niet evident door de vele kiertjes. Ook zijn veel producten schadelijk voor het milieu. Daarom kiezen wij voor een rechtstreekse behandeling van de kip (door medicatie in de mond te spuiten of via het drinkwater te geven). Deze medicatie is al binnen de 4u werkzaam. Je geeft de medicatie 2x met 1 week tussen, en dit elke 3 maand om je kippen permanent te beschermen.

Ontworming en het product tegen vogelmijt is bij ons te verkrijgen. Wanneer je een mailtje stuurt kunnen we de juiste hoeveelheid voor je klaar leggen!

Kunnen wij je helpen?