Gedragsadvies

Ondanks alle goede voorbereidingen en, vele goede bedoelingen loopt de opvoeding van een hond niet altijd volgens plan
• Zindelijkheid, wanneer begrijpt hij het nu?
• Je pup blijft in de handen bijten?
• Je hond vangt achter elke schaduw…
• De angst voor vuurwerk lijkt steeds erger te worden…
• Je hond wil/durft niet in de auto.
• Ze gromt en lijkt soms te gaan bijten.
• Je hond valt uit naar andere honden.
• ….

Een gedragsprobleem is meestal een complex probleem. En de oorzaak moeten we meestal ook op verschillende plaatsten gaan zoeken in verschillende periodes van het leven van je huisdier. Slechts één oorzaak aanpakken met één soort behandeling of training geeft nooit goede resultaten. En in het slechtste geval komt er nieuw ongewenst gedrag bij.


Dierenarts Els Minsen is lid van de VDWE werkgroep, dierenartsen die zich op een wetenschappelijk onderbouwde manier bijscholen in gedrag van dieren. Zij behandelt bij ons in de praktijk probleemgedrag van dieren.


Voor een eerste consult bij een complex gedragsprobleem raden we het standaard gedragsconsult aan.
Als opvolging hiervan of als je werd doorgestuurd door een gedragscoach of collega dan is een opvolging gedragsconsult aan te raden.
Dit laatste kan ook als je bijvoorbeeld op het punt staat een huisdier aan te schaffen en je extra advies wenst. In geval van een nieuwe pup vermelden we hier ook al graag Pup4life (link).


STANDAARD GEDRAGSCONSULT 280 euro
We vragen je op voorhand een vragenlijst in te vullen en deze minimum 72u op voorhand door te sturen. De vragenlijst vind je hier.
Hiernaast ontvangen we graag ook enkele filmpjes van 1 tot 2 min over volgende onderwerpen: spel, wandelen, rusten, verzorging, contact met andere honden, eten. Ook het probleemgedrag mag gefilmd worden tenzij dit agressie of erge angst is, dit gaan we niet natuurlijk niet uitlokken. Deze mag je doorsturen naar [email protected]

Els neemt deze informatie op voorhand door en bespreekt deze samen met jullie tijdens het consult van 1.5 tot 2 uur.
Hier wordt een mogelijke diagnose gesteld en een behandelplan opgesteld.
Het consult, de bevindingen en het advies/behandelplan achteraf wordt in een verslag naar jullie doorgestuurd.
Inbegrepen in dit consult is één opvolgmoment per mail, 3 weken later.
Indien er bepaalde trainingen nodig zijn waarbij jullie hulp kunnen gebruiken werken we samen met onze vaste trainers en blijven we als team het probleem opvolgen.


OPVOLGING GEDRAGSCONSULT 40 euro / half uur
Dit kan nodig zijn bij een complex gedragsprobleem.
Is altijd nodig als er gedragsmedicatie werd opgestart tijdens het eerste consult.


HET MAKEN VAN EEN AFSPRAAK:
Je kan zelf een afspraak maken via onze online agenda. Kies hierbij voor 'Gedragsconsult hond'. Lukt dit niet of vind je geen gepast moment? Contacteer ons dan telefonisch op 013 32 79 59 en vermeld dat het om een gedragsconsult gaat, zodat er voldoende tijd uit getrokken kan worden. Vergeet na het maken van je afspraak niet de vragenlijst in te vullen en op het einde op 'verzenden' te klikken.

Kunnen wij je helpen?