Hospitalisatie en quarantaine

We beschikken in de praktijk over een ruime hospitalisatie. We vinden het heel belangrijk dat de dieren die in de praktijk verblijven dit als aangenaam ervaren en een perfecte verzorging krijgen.

Hospitalisatie

De hospitalisatie wordt gebruikt voor dieren die te ziek zijn om met hun eigenaar mee naar huis te gaan. Vaak zijn dit dieren die aan een infuus liggen. We hebben een infuuspomp die we specifiek voor elk dier kunnen instellen.
We berekenen de hoeveelheid toe te dienen infuus aan de hand van hun gewicht, graad van uitdroging en eventueel extra verlies via braken en diarree. Zo kunnen we bijvoorbeeld een Chihuahuapupje van amper 300 gram met een glucosetekort heel nauwkeurig het nodige geven, ook al gaat het dan slechts om enkele milliliter vocht per uur.

Dieren die meerdere dagen in de praktijk verblijven, krijgen een ruime kooi waarin ze hun pootjes kunnen strekken indien ze hier behoefte aan hebben. Verder is deze kooi ingericht met een mand/zachte deken en een kattenbak voor de katten. Voor katten gebruiken we in de hospitalisatie ook Feliway om hen een ontspannen gevoel te geven.

Uiteraard is de hospitalisatie ook bestemd voor dieren die ontwaken uit de narcose na een operatie. Het is belangrijk dat deze dieren op een warme en rustige plaats wakker kunnen worden. Onze hospitalisatie heeft altijd een aangename temperatuur met een aparte thermostaat. Indien nodig hebben we enkele warmtelampen ter beschikking om de lichaamstemperatuur van de patiƫnten op peil te houden.

Quarantaine

In een kamer volledig gescheiden van de hospitalisatie, bevindt zich de quarantaine. Dit is een kleine ruimte voor patiƫnten die (mogelijk) een besmettelijke ziekte hebben. In de quarantaine is steeds een af- en aanvoer van lucht. Hier wordt enkel gewerkt met wegwerpmateriaal en de dierenartsen en assistenten dragen steeds een lange schort en handschoenen wanneer deze dieren verzorgd worden, zodat de besmetting zeker niet naar buiten gebracht kan worden.

Kunnen wij je helpen?