Advies en preventie

Preventie is een belangrijk onderdeel van de diergeneeskunde. Hieronder verstaan we alle (be-)handelingen die er op gericht zijn ziekte en of problemen bij uw huisdieren te voorkomen.

Denk bijvoorbeeld aan de (jaarlijkse) gezondheidscontrole bij de vaccinatie maar ook aan advies over mondhygiëne bij hond en kat, de begeleiding bij het afvallen van uw huisdier bij overgewicht, senior consulten, de eerste consultaties voor pups of kittens en 'hoe houd ik mijn konijn gezond'.

Voorkomen is beter dan genezen, ook in de diergeneeskunde!

Indien wij een gezondheidsprobleem in een vroeg stadium ontdekken, kunnen we vaak meer doen en is uw dier sneller weer de oude!

Gezondheidsvoeding

In de praktijk werken we met gezondheidsvoedingen van verschillende merken. Naast je huisdier van voeding voorzien om te leven en te spelen, werken zij preventief op een aantal punten waarvan geweten is dat een bepaalde doelgroep daar makkelijk problemen ontwikkelt. Bijvoorbeeld tandproblemen bij kleine rassen, vacht- of blaasproblemen bij gesteriliseerde dieren, artrose bij oudere dieren van grote rassen, enz.

Samengevat kan je voor advies altijd vrijblijvend terecht aan de balie bij één van onze assistentes. Zij geven je graag extra uitleg rond parasietenbestrijding, vachtverzorging, voeding, enz.
Ook de dierenartsen zullen je zeker attent maken op mogelijke preventieve maatregelen om ziektes in de toekomst te kunnen voorkomen.

Kunnen wij je helpen?