Maand van de parasieten

Het lentezonnetje is weer daar!

Spijtig genoeg zorgen de stijgende temperaturen ervoor dat onze huisdieren weer vaker belaagd en geplaagd worden door teken en andere parasieten.

Ook dit jaar doen wij daarom een kortingsactie op anti-parasitaire middelen: Koop in april voor een half jaar aan producten tegen teken/vlooien/wormen en geniet van 10% korting!


Wist je dat:

 • elk dier vroeg of laat te maken krijgt met parasieten, ook al is hij gezond en goed verzorgd?
 • je huisdier wormen kan hebben, ook al zie je geen wormen in de stoelgang?
  Volwassen wormen blijven in de darm en leggen hier eitjes. Enkel deze komen naar buiten en zijn met het blote oog niet zichtbaar. Volwassen wormen in stoelgang of braaksel kan je enkel zien bij zeer zware besmettingen.
 • ook dieren die niet buiten komen besmet kunnen worden met vlooien en andere parasieten?
  Eitjes van vlooien en andere parasieten worden meegenomen door andere dieren of via je eigen schoenen en belanden zo bij jou in huis.
 • een aantal wormen ook ons lichaam kunnen binnendringen?
  1 op de 12 mensen heeft antistoffen tegen de honden- en kattenspoelworm. Het is daarom belangrijk om je dier minimaal 4 keer per jaar te ontwormen, ook al heeft jouw hond of kat geen ziekteverschijnselen.
 • je enkel doeltreffende producten vindt bij je dierenarts?
  Tegen een aantal anti-parasitaire middelen is er al resistentie of natuurlijke producten hebben meestal ook maar een beperke werking.

In onze dierenartspraktijk hebben we de meest recente producten in huis om jouw deugniet te beschermen. Deze producten zijn stuk voor stuk veilig en door ons ruime aanbod kunnen we op maat van ieder dier werken.

Wil je meer weten over welke parasieten er zijn en wat ze precies doen? Ga naar onze website of de website van Brave en Hector.

Kunnen wij je helpen?